Samoresetujący się licznik spalania i włączający STOP

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Prezes83_SDZ
    Classic
    • 2016
    • 4

Możesz na bieżąco podcinać dziadostwo po uprzednim wezwaniu (nawet ustnym) właściciela tych roślin.
    Możesz też załatwić sprawę systematycznie (co dwa tygodnie) spryskując roślinność jakimś preparatem z magicznym "360SL" w nazwie. To są specyfiki jak wspomniany Roundup.
    Mój kierowca mieszka na parterze, a dewotki blokowe posadziły mu pod oknem dwie brzozy które sięgały już I piętra. Sęk w tym, że jego córka ma uczulenie na pyłki m.in. brzozy.
    Wiosną kiedy brzózki zaczynały budzić się do życia, regularnie w nocy pryskał z opryskiwacza który ode mnie pożyczył (takiego 5l z lancą) i po dwóch miesiącach brzózki szlag trafił.
    Uniknął konfliktu z zakonem blokowym, bo poszło na karb tego, że nieboraczki zimy nie przetrzymały.
  • mikaxx
    Classic
    • 2013
    • 8

Witam, mam skode Octavię Kombi Tour z 2007 roku. Mam ją dopiero miesiąc. Zauważyłam że jak wyłączam auto to po jakimś czasie światła stop same się włączają, do tego jak odstawiam auto na kilka godzin to jak wsiadam to niestety licznik spalania jest wyzerowany (zresetowany) chociaż wcale tego nie chcę. Nie wiem czemu to się robi samo?

co do STOPu to już czytałam że to pewnie czujnik STOP ale resetowanie sredniego spalania? czy to będzie połączone? Ktoś miał taki problem?

Komentarz

• djtomi2
      Rider
      • 2010
      • 252
      • Octavia II (1Z3)
      • CEGA 2.0 TDI CR RS 170 KM

Przy tym średnim spalaniu jak masz taką małą jedyneczkę to jest to średnie spalanie dzienne. Jak masz dwójeczkę to jest to średnie spalanie w dłuższym okresie czasu. Z jedynki na dwójkę i odwrotnie przełącza sie przyciskiem , który jest w manetce wycieraczek od dołu. W praktyce wskazania dzienne kasują się już po paru godzinach postoju. Te drugie na pewno kasuje się odłaczając akumulator i chyba też automatycznie jak krótki licznik przekroczy 1500 km (ale tego nie jestem pewien).
      Co do stopu, to tak jak piszesz, sprawdź sobie wyłącznik.
      Pozdrawiam.

Komentarz

• mikaxx
        Classic
        • 2013
        • 8

Dziekuję za odpowiedź. faktycznie są cyferki 1 i 2. Nie wiedziałam , że to o to chodzi

Komentarz

• djtomi2
          Rider
          • 2010
          • 252
          • Octavia II (1Z3)
          • CEGA 2.0 TDI CR RS 170 KM

Nie musiałeś wiedzieć. W końcu auto masz dopiero od miesiąca. Jakby co , to pytaj . Tutaj zawsze znajdzie się ktoś, kto pomoże.
          Pozdrawiam.

Komentarz

• mikaxx
            Classic
            • 2013
            • 8

Witam, wymiana czujnika STOP na nowy pomogła. Teraz już działa ok

Komentarz

Pracuję...